IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След пандемии трудът увеличава силата си за сметка на капитала

Не ни предстои обаче голямо възстановяване, тъй като след такива бедствия икономическата активност е слаба

15:39 | 20.04.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Последна актуализация: 03:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 7 rate down comment 1
дядя Вова
преди 4 години
След пандемии трудът увеличава силата си за сметка на капитала В САЩ с 22 000 000 безработни към момента приблизително ми е мноооо интереско ка ше стане.?.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 1
Pyramid
преди 4 години
За силата не знам но, разума си трябва да повиши. Че лошо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 3
Бидонойл
преди 4 години
Проблемът с подобни аналогии е, че за да очакваш еднакви резултати, условията и в двата случая трябва да са идентични. А в примера на автора няма как да са по-различни. Чумата не е същата, бизнесът не е същия и ако щете, самата икономическа система днес няма нищо общо с тази през 14-ти век. Затова очаквам да стане обратното, в смисъл, капиталът да увеличи силата си спрямо труда. Дават се тенденциозни примери като с Амазон, че наемали още служители, но те са изключение. Много повече компании се налага да освобождават хора. А след епидемията няма да бързат да ги назначават обратно, не малко от тях дори изобщо ще преустановят дейността си. Всички анализатори са единодушни, че безработицата ще расте. А при тази ситуация, няма как трудът да излезе по-силен от капитала.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
dakl
преди 4 години
Съществуванието на ядреното оръжие може би ще спести на планетата тоталното разрушение и връщането към лъка и стрелата , но едва ли ще спре разместваната на геополитическите пластове, смяна на лидерството и изчезването на не малка част от днес съществуващите държавни образования!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още